Spørsmål og svar

Hvor lang tid tar det før mitt barn kan svømme?Å lære å svømme er en prosess som tar tid. Barn (og voksne) lærer best når de føler seg trygge, så vi fokuserer først på dette. Deretter øver vi på grunnleggende ferdigheter som å flyte, dykke og gli gjennom vannet før vi går over til selve svømmingen.
Er foresatte med ut i vannet?

Nei, på svømmekurs for barn ønsker vi at foreldre holder seg på land, helst i bakgrunnen, og overlater ansvaret til oss. Barna konsentrerer seg best når de kun forholder seg til instruktøren. 

Hvorfor varer kurstimen for barn 30 minutter?Vann er et uvant og krevende element for de fleste barn. Erfaringsmessig klarer barna å konsentrere seg om de øvelser vi arbeider med i ca. 15-20 min. Vi ønsker at barnet skal avslutte timen når de fortsatt føler at de er inne i en god periode og har fremgang, men før de blir for trøtte og slitne. Da er de mer positive til å komme på kurs neste uke. Når barna er litt mer erfarne og går på videregående grupper, så varer kurstimene 40 minutter.
Når og hvordan skal jeg betale kursavgiften?

Når du bestiller kurset online i vårt påmeldingssystem, betaler du samtidig med kort. Du mottar kursbekreftelse og informasjon om kurset på epost.

Kan vi få faktura tilsendt i posten?

Du betaler med kort når kurset bestilles i vårt online påmelingssystem. Har du spørsmål om betaling kan du sende en mail til kurs@svommeakademiet.no

Koster det noe å melde seg på venteliste til et kurs?

Å melde seg på venteliste koster ingen ting. Blir du blir tildelt kursplass, så betaler du vanlig kurspris for denne kursplassen.

Når du får tildelt kursplass så får du en e-post fra oss med en pdf-fil vedlagt. I denne filen på flere sider finner du faktura, kursbekreftelse og informasjon om kurset. Hvis du ikke ønsker kursplassen så kan du avmelde denne kostnadsfritt innen 24 timer fra vi sendte deg e-post om at du har fått plass. 

Du kan lese mer om påmelding til venteliste og betingelser for avmelding her: Betingelser

Hvordan kan vi forberede oss til timene?

Kom i god tid til timen for å unngå stress. Se til at barnet har tid til en tur på toalettet før svømmekurset starter. Hvis barnet ikke har gått på svømmekurs hos oss før, så er det fint om dere snakker om at barnet kommer til å være i en liten gruppe sammen med andre barn (vanligvis 3 andre barn) og en voksen instruktør. Forbered barnet på at foresatt ikke skal i vannet, men sitter og ser på fra land.

Bør vi ta med barnet i svømmehall i løpet av kursperioden?Det er kjempefint hvis dere har mulighet til det. Det er nyttig både å leke, og øve på det barnet har lært.
Vår sønn har kort hår. Kan han slippe badehette hvis han vasker håret godt?

Det er påbudt med badehette for alle badende i bassenget. Dette er for å holde en best mulig vannkvalitet. Selv barn med kort hår mister litt hår jevnlig, og de fleste av oss oppfatter det som ubehagelig å få hår i munnen når vi bader.

Hvorfor må barna ha svømmebriller på kurs?Barna får bedre oversikt under vann, og de føler seg tryggere når de ser bedre. Da er det lettere å lære.
Hvilket nivå skal vi velge?

For å velge riktig nivå for påmelding kan du benytte vår nivåveileder (gjelder uavhengig av bad).