SVØMMEKURS OSLO

 

 

 

Spørsmål og svar

 

 

Hvor lang tid tar det før mitt barn kan svømme?

Å lære å svømme er en prosess som tar tid. Barn (og voksne) lærer best når de føler seg trygge, så vi fokuserer først på dette. Deretter øver vi på grunnleggende ferdigheter som å flyte, dykke og gli gjennom vannet før vi går over til selve svømmingen.

 

Trenger jeg/kan jeg gå i vannet?

Nei, vi ønsker at foreldre holder seg på land, helst i bakgrunnen, og overlater ansvaret til oss. Barna konsentrerer seg best når de kun forholder seg til instruktøren.

 

Hvorfor varer kurstimen for barn 30 minutter?

Vann er et uvant og krevende element for de fleste barn. Erfaringsmessig klarer barna å konsentrere seg om de øvelser vi arbeider med i ca. 15-20 min. Vi ønsker at barnet skal avslutte timen når de fortsatt føler at de er inne i en god periode og har fremgang, men før de blir for trøtte og slitne. Da er de mer positive til å komme på kurs neste uke. Når barna er litt mer erfarne og går på videregående grupper, så varer kurstimene 40 minutter.

 

Når og hvordan skal jeg betale kursavgiften?

Når du er registrert hos oss får du en epost som bekrefter din kursplass. Vi samler opp og sender ut fakturaer på e-post ca. 1-2 ganger pr. uke, litt avhengig av hvor lenge det er til kursstart.

 

Kan vi få faktura tilsendt i posten?

I utgangspunktet sender vi kun ut faktura på e-post. Vi ønsker så langt det går å basere oss på papirløse prosesser. Det sparer miljøet, er enklere for vår administrasjon å håndtere, og holder kostnadene nede. I spesielle tilfeller kan vi gjøre unntak, men det koster ekstra.

 

Hvordan kan vi forberede oss til timene?

Kom i god tid til timen for å unngå stress. Se til at barnet har tid til en tur på toalettet før svømmekurset starter.

 

Bør vi ta med barnet i svømmehall i løpet av kursperioden?

Det er kjempefint hvis dere har mulighet til det. Det er nyttig både å leke, og øve på det barnet har lært.

 

Vår sønn har kort hår. Kan han slippe badehette hvis han vasker håret godt?

Det er påbudt med badehette for alle badende i bassenget. Dette er for å holde en best mulig vannkvalitet. Selv barn med kort hår mister litt hår jevnlig, og mange oppfatter det som ubehagelig å få hår i munnen når de bader.

 

Hvorfor må barna ha svømmebriller på kurs?

Barna får bedre oversikt under vann, og de føler seg tryggere når de ser bedre. Da er det lettere å lære.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Bjørg Hexeberg Staveli